Followers

Thursday, March 22, 2012

Alamak! Terdelete file dlm pendrive??!!!


Haa korang penah tak jadi mcm aku nie?
Aku nk eject pendrive tp ter’format’ pendrive pulak..mmg panas..!! *asap dah kuar kot tlinga dah nie* Okeh2 don’t worry.. Kat sni aku nak share software yg boleh cover balik fail2 korang yg ilang tu...Korang penah dengar x pasal software Recuva?? Maybe korang dh taw kan software nie? Okeh bagi yg tak tau lagi..software nie boleh tlg korang dapatkan balik dokumen, gambar atau fail-fail lain yg ilang di komputer/pendrive korang..…Kalau korang brnasib baik, keadaan gambar atau fail tersebut akan wujud seperti yg asal. Recuva jgk adalah percuma & hanya saiz kecil yg diperlukan untuk korang download.

 
Cara menggunakannya amat mudah :

1. Download recuva dan install.

klik kat download latest version *yg kaler ijau tu*
  
2. Pastu, korang pilih drive apa yang nak di'recover'. Jika pendrive, pilih drive untuk pendrive korang.
  
3. Kemudian klik Enable Deep Scan. Tunggu sehingga Recuva selesai mengimbas drive tersebut.

4. Senarai fail yang boleh diselamatkan akan terpapar. Pilih fail yang berkenaan, dan klik Recover untuk kembalikan fail tersebut. *abaikan muka aku yg hodoh tu*