Followers

Monday, March 12, 2012

4 PERKARA mesti dijauhi ketika tidur !

Salam semua! 
Aku nak share sikit ngan korang. Yang nie mmg nmpak perkara kecik ja..tapi boleh mendatangkan efek yg besar kat diri kita taw. so take note!

1 - JANGAN TIDUR DENGAN JAM
Jam dapat memancarkan tahap tertentu radioaktif. Walaupun kecil, tapi jika korang memakai jam tangan korang pastu tidur untuk masa yang lama, ia mungkin mempunyai kesan buruk ke atas kesihatan.
 

2 - JANGAN TIDUR DENGAN TELEFON 
Yang nie aku tak nafikan yang aku slalu buat..O00ppss!! ngee~
So lepas nie aku kena tiggalkan habit yg terok nie..huhu...
Ekceli mmg tak digalakkan meletakkan fon kat sebelah katil atau tidur sekali bersama fon. Even sesetengah daripada kita selalu menggunakan telefon sebagai jam penggera, almaklum la fon boleh kunci jam.. watpa la nak membazir nak beli jam besar gedabok kan... hihi..
tapi tapi tapi aku nak pesan sila letakkan telefon setakat mana yang boleh. Saintis telah membuktikan bahawa barangan elektrik termasuk telefon bimbit dan set televisyen memancarkan gelombang magnetik apabila digunakan. Gelombang nie boleh menyebabkan gangguan kepada sistem saraf kita. Kalau korang mmg tak boleh berpisah langsung dari fon..korang kena off dulu pastu baru leh tidur ngan nyenyak.. simpan fon lam baju korang pown takpa =)  

 3 - JANGAN TIDUR DENGAN MAKE UP
Yang nie untuk gurl2 yg suka mekup macam aku...hahak..

Orang yg selalu tidur tak buang mekup dulu akan mengalami masalah kulit... Oh No! taknak!
Masa kita tidur dengan mekup, kulit sukar untuk bernafas. So masing2 beringatlah sendiri k.. jgn lupa cuci mekup dulu sebelum tidur k...

Akhir sekali .....

4 - JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI / SUAMI LAIN-LAIN
Yang nie korang pandai2 pikir sendiri..hahak :)


 

 

18 comments:

Azza Rynna said...

hahaha...yang keempat tuh ape makna sebenarnye yer??haha

Jejaka Riderz said...

=)

AISYAH AQILA said...

handphone ? alololo . saya selalu tertidur bila tengah message . oke . lepas nehh letak handphone jauh sebatu :) JEMPUT FOLLOW/SINGGAH/KOMEN http://aisyahaqila.blogspot.com/ ATAU http://rambowbend.blogspot.com/ TIADA PAKSAAN <3

Sakura Aihana said...

ana selalu tidur dgn enset... rpanya menganggu saraf ya... pttl kdg2 otak ana x btul sikit...dtglh blog ana http://marsgreen.blogspot.com

Emmy Naz said...

JANGAN TIDUR DENGAN FONE..susa nk buang habit tu ngee.. :)

syida said...

haha.. lu pikir la sndiri :D

syida said...

;)

syida said...

eh eh nanti letak sebatu kena curik bru taw.. hihi

syida said...

ha'ah memang pn.. juz kta kena alert benda2 mcm nie oke :)

syida said...

yup memang laa... senang nak bls sms dri pakwe kan oppss! hehe

Teratak Zurai said...

hahaha..suka yang last tu..terbaekkkkk..

Zie said...

hehee betul tu...

~AmyLiana86~ said...

dah daftar churp2 lum dik? kalau belum daftar sini..

jom daftar churp2 sini. http://amyliana86.blogspot.com/2012/03/ada-fesbuk-twitter-jom-daftar-churp2.html

syida said...

belum lg.. okeh thanks yaw! ;)

Cat Gurlz said...

mohon pautkan link anda...
http://emy-catgurlz.blogspot.com/
tQ...

syida said...

okeh.. welcome :)

Fyzal said...

banyak petua kat blog ni ye. nice nice.

Jejaka Riderz said...

sy xpaham num 4 2..hehehe


POLI Bloggerz